Osanit-black

Sfaturi și Informații utile pentru părinți

Homeopatia la copii

Homeopatia este o formă de medicamentație de reglare, motiv pentru care puterile proprii ale organismului pot fi activate, mai ales la copiii mici, chiar și cu mici stimuli.

Bebelușii răspund bine la homeopatie. Abilitățile lor de auto-vindecare sunt modelate de sistemul imunitar în curs de dezvoltare. Din ce în ce mai mulți părinți doresc să facă totul pentru a susține, întări și păstra aceste minunate puteri de auto-vindecare ale copilului lor.

Ce este homeopatia?

Termenul de homeopatie este compus din două cuvinte grecești : „homoion” pentru similar și „pathos” pentru suferință. Homeopatia nu luptă, ea stimulează. Ea motivează organismul să ia reglarea în propriile mâini și folosește impulsurile informaționale pentru a face acest lucru.

Principiul: în loc să folosească un remediu care contracarează boala, homeopatia vrea să declanșeze stimuli de vindecare care să permită organismului să ia măsuri împotriva bolii în sine. Un ingredient activ care produce anumite simptome patologice la oamenii sănătoși, în doză fixă, vindecă persoana care este afectată de aceste simptome patologice. Ingredientele active sunt agitate și activate până când stimulul lor patogen se transformă într-un stimul de vindecare.

Prin administrarea unui medicament asemănător bolii, simptomele bolii sunt inițial intensificate, rezultând ceea ce este cunoscut ca o reacție inițială de agravare sau de vindecare. Reacțiile de vindecare sunt un semn al alegerii corecte a remediului și semnalează începutul vindecării. Majoritatea reacțiilor de vindecare sunt atât de minore, încât nici măcar nu sunt observate.

Diluțiile mari joacă un rol crucial în homeopatie. Chimiștii au observat că soluțiile inițiale foarte diluate își transmit informațiile, deoarece moleculele se lipesc unele de altele cu cât diluția este mai mare.

Care sunt remediile complexe?

Homeopatia clasică determină remediul potrivit pe baza a multe criterii diferite care se aplică pacientului, de exemplu, aspectul, situațiile în care a apărut suferința etc.

Cu toate acestea, această metodă necesită foarte mult timp. Din acest motiv, pentru anumite afecțiuni au fost create compoziții gata făcute, așa-numitele remedii complexe.

Acest lucru face posibilă administrarea remediului complex adecvat pentru zona dentară, de exemplu, fără a trece prin toate simptomele. Homeopații clasici resping adesea remediile complexe, deoarece contrazic ideea originală a homeopatiei. Cu toate acestea, deoarece succesele au fost de fapt obținute cu remedii complexe, acestea sunt justificate, în special când vine vorba despre automedicamentație.

În acest caz, este mai probabil ca efectul să fie atins prin distribuirea largă a remediilor individuale decât printr-un tratament țintit.

Dacă nu ți s-a prescris deja un remediu complex de către un homeopat, găsești ajutor în farmacii. Acum există amestecuri gata preparate cu potențele potrivite pentru multe boli.

Ajutor homeopat pentru problemele de dentiție

Preparatele homeopate mixte (= remedii complexe) sunt considerate a fi deosebit de utile pentru problemele de dentiție. Practic, nu au efecte secundare și sunt disponibile în farmacii fără prescripție medicală.

Granulele (care arată ca niște mici mărgeluțe) se topesc în gură și pot acționa pe loc. Este important ca ele să nu conțină lactoză, deoarece lactoza poate provoca carii dentare. 

Xilitolul, pe de altă parte, este optim- mulți îl cunosc din bomboanele „prietenoase cu dinții” și guma de mestecat. Xilitolul este un înlocuitor natural al zahărului care se obține din materiale vegetal, are aproape aceeași putere de îndulcire ca și zahărul de masă și are un efect de inhibare a cariilor

Mușețelul - ingredient activ homeopat pentru erupția dentară

Chamomilla (Matricaria) recutita D6 (mușetel).

Un clasic în homeopatia pentru bebeluși și un remediu des folosit pentru problemele de dentiție asociate cu neliniștea, stările nervoase și iritabilitatea. În același timp, Chamomilla este eficientăși împotriva febrei dentare și a diareei. 

Granulele homeopate Osanit Erupții dentare conțin mușețel ca ingredient activ, împreună cu alte ingrediente homeopate

Utilizarea granulelor homeopate la bebeluși

Granulele homeopate se topesc pe limba copilului. 

De asemenea, s-a dovedit utilă și următoarea modalitate de administrare: împinge granulelehomeopate adânc în punga obrazului cu un deget curat și plasează-le între dintele inferior și membrana mucoasă a obrazului. 

Dacă este posibil, înainte și după ingerare, cu 5-20 de minute nu îi da copilulului nimic de mâncare sau de băut.

Osanit Eruptii Dentare - medicament homeopatic pentru ameliorarea durerilor de dinti la bebelusi si copii

Osanit - Erupții dentare

Osanit Erupții dentare granule homeopate este un medicament homeopatic utilizat în mod tradiţional pentru tulburări legate de erupţia dentară la sugari, asociate cu simptome precum durere, febră, diaree, iritabilitate, neliniște, insomnie.