Osanit-black

Sfaturi și Informații utile pentru părinți

Vin dinții de lapte - și durerile de dentiție ale bebelușilor în același timp

Copilul tău plânge mai mult decât de obicei? Are diaree, temperatură ridicată sau încearcă constant să-și bage în gură diverse obiecte? Toate acestea sunt simptome că se apropie momentul apariției primilor lui dințișori – dinții de lapte. 

Din păcate, primele simptome ale dentiției apar cu mult înainte ca primul dinte să fie vizibil. Acest lucru se datorează faptului că dinții sunt deja la locul lor în maxilar înainte de a erupe, dar sunt încă ferm închiși de gingii. Înaintând încet, pot provoca dureri mari chiar înainte de a apărea.

Pielea care inițial îi împiedică să erupă se subțiază încet încet, până când în cele din urmă se deschide și dezvăluie dintele

Când va avea bebelușul meu primii lui dinți de lapte?

Ca și în cazul oricărei etape din dezvoltarea unui copil , dentiția este unică pentru fiecare copil. În cazul unora dintre ei, primii dinți le pot apărea încă de la 9 săptămâni, iar altora în jurul vârstei de 9 luni sau chiar și mai târziu. 

În medie, ca părinte, te poți aștepta ca dentiția să înceapă din a șasea lună de viață , când poți vedea primul dinte de lapte. În mod normal, primii care apar sunt incisivii centrali inferiori. 

Totuși, și ceilalți dinți de lapte când apar? 

Incisivii inferiori (centrali)

După cum am menționat, se presupune că primii dinți, incisivii de lapte, se pregătesc să erupă începând cu luna a șasea de viață.

Incisivii inferiori (laterali)

Aproximativ două luni mai târziu, la vârsta de 8 luni, îți fac apariția incisivii laterali și se unesc cu primii dinți. Acum, cel mai târziu, un inel de dentiție răcit face minuni pentru mulți copii și va calma durerea.

Incisivii superiori (centrali)

În jurul primei zile de naștere apar și toți cei patru incisivi centrali din maxilarul superior. În acest moment, toți dinții din față sunt deja vizibili. Deoarece nu toți cei patru dinți ies în același timp, se presupune că apar toți între luna a noua și a 12-a de viață.

Molari superiori și inferiori (în față)

Următorii dinți de lapte în linie sunt molarii din față din maxilarul superior și inferior. Acești dinți ies de obicei, în mod dureros, din maxilar în jurul vârstei de 1 an – 1 an și jumătate. În această fază de dentiție, cel mic se confruntă și un flux crescut de salivă.

Incisivii superiori (laterali)

La scurt timp după apariția molarilor superiori și inferiori, este rândul incisivilor laterali superiori să apară. Acum practic, maxilarul superior este aproape complet.

Caninii

Caninii urmează aproape simultan cu incisivii, în jurul vârstei de 18 luni. Ține minte că majoritatea părinților se plâng adesea că, în special caninii provoacă bebelușilor cele mai mari dureri atunci când apar. 

Molari superiori și inferiori (spate)

În curând, copilul tău va împlini vârsta de 2 ani. Astfel, în jurul celei de-a doua aniversări (23 până la 26 de luni de viață), ultimii dinți de lapte erup și completează astfel toată dentiția.

 

Ce experiență!
Tu și copilul tău ai trecut prin această fază importantă, dar și dureroasă a creșterii celor 20 de dinți de lapte
Osanit Eruptii Dentare - medicament homeopatic pentru ameliorarea durerilor de dinti la bebelusi si copii

Osanit - Erupții dentare

Osanit Erupții dentare granule homeopate este un medicament homeopatic utilizat în mod tradiţional pentru tulburări legate de erupţia dentară la sugari, asociate cu simptome precum durere, febră, diaree, iritabilitate, neliniște, insomnie.