la copii?
Termenul de homeopatie este compus din două cuvinte grecești : „homoion” pentru similar și „pathos” pentru suferință. Homeopatia nu luptă, ea stimulează. Ea motivează organismul să ia reglarea în propriile mâini și folosește impulsurile informaționale pentru a face acest lucru.
Principiul: în loc să folosească un remediu care contracarează boala, homeopatia vrea să declanșeze stimuli de vindecare care să permită organismului să ia măsuri împotriva bolii în sine. Un ingredient activ care produce anumite simptome patologice la oamenii sănătoși, în doză fixă, vindecă persoana care este afectată de aceste simptome patologice. Ingredientele active sunt agitate și activate până când stimulul lor patogen se transformă într-un stimul de vindecare.
Prin administrarea unui medicament asemănător bolii, simptomele bolii sunt inițial intensificate, rezultând ceea ce este cunoscut ca o reacție inițială de agravare sau de vindecare. Reacțiile de vindecare sunt un semn al alegerii corecte a remediului și semnalează începutul vindecării. Majoritatea reacțiilor de vindecare sunt atât de minore, încât nici măcar nu sunt observate.
Diluțiile mari joacă un rol crucial în homeopatie. Chimiștii au observat că soluțiile inițiale foarte diluate își transmit informațiile, deoarece moleculele se lipesc unele de altele cu cât diluția este mai mare.
Homeopatia este o formă de medicamentație de reglare, motiv pentru care puterile proprii ale organismului pot fi activate, mai ales la copiii mici, chiar și cu mici stimuli.
Bebelușii răspund bine la homeopatie. Abilitățile lor de auto-vindecare sunt modelate de sistemul imunitar în curs de dezvoltare. Din ce în ce mai mulți părinți doresc să facă totul pentru a susține, întări și păstra aceste minunate puteri de auto-vindecare ale copilului lor.
Homeopatia clasică determină remediul potrivit pe baza a multe criterii diferite care se aplică pacientului, de exemplu, aspectul, situațiile în care a apărut suferința etc.
Cu toate acestea, această metodă necesită foarte mult timp. Din acest motiv, pentru anumite afecțiuni au fost create compoziții gata făcute, așa-numitele remedii complexe.
Acest lucru face posibilă administrarea remediului complex adecvat pentru zona dentară, de exemplu, fără a trece prin toate simptomele. Homeopații clasici resping adesea remediile complexe, deoarece contrazic ideea originală a homeopatiei. Cu toate acestea, deoarece succesele au fost de fapt obținute cu remedii complexe, acestea sunt justificate, în special când vine vorba despre automedicamentație.
În acest caz, este mai probabil ca efectul să fie atins prin distribuirea largă a remediilor individuale decât printr-un tratament țintit.
Dacă nu ți s-a prescris deja un remediu complex de către un homeopat, găsești ajutor în farmacii. Acum există amestecuri gata preparate cu potențele potrivite pentru multe boli.
Preparatele homeopate mixte (= remedii complexe) sunt considerate a fi utile în perioada dentiției.
Granulele (care arată ca niște mici mărgeluțe) se topesc în gură și pot acționa pe loc. Este important ca ele să nu conțină lactoză, deoarece lactoza poate provoca carii dentare.
Chamomilla (Matricaria) recutita D6 (mușetel).
Un clasic în homeopatia pentru bebeluși și un remediu des folosit pentru problemele de dentiție asociate cu neliniștea, stările nervoase și iritabilitatea. În același timp, Chamomilla contribuie la ameliorarea febrei dentare și a diareei.
Granulele homeopate Osanit Erupții dentare conțin mușețel ca ingredient activ, împreună cu alte ingrediente homeopate
Pasul 1
Cu 15 până la 20 de minute înainte și după administrare, este indicat ca cel mic să mănânce sau să bea cât mai puțin posibil.
Pasul 2
Granulele trebuie lăsate să se dizolve pe limbă sau se împing adânc în punga obrazului cu un deget curat, între dinții inferiori și mucoasa obrajilor.
Pasul 3
Dacă nu se recomandă altfel de către un medic pediatru, în perioada erupţiei dentare se administrează câte 8 granule pe limbă, la fiecare 30 de minute, iar în caz de durere severă, câte 8 granule, la fiecare 15 minute.